Girlpower

Bokprojekt

Girlpower

Antons bok

Illustration av Leon Möller

Girlpower riktar sig till ungdomar i tonåren. Den handlar om att kunna ta sig igenom svårigheter och att det finns människor som kan stötta en om man har problem.


Antonia, Felicia och Alicia är tre 14-åriga tjejer som är bästa vänner. I boken får man följa deras liv och vardag i skolan tillsammans med de andra eleverna. Det handlar om mobbing och utsatthet, om vilka svårigheter man kan stöta på som tonårstjej och det tuffa klimat som råder i området där de bor. Men det handlar också om glädje och förväntningar och om den styrka de tre vännerna ger varandra tillsammans.


Bokrelease i Göteborg 12 oktober 2018

 

Tid: 17.30-20.30

Plats: Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1 b

(bakom Folkets hus, Järntorget)

 

Länk till Göteborgs Litteraturhus

 

 

 

Fr o m 13 oktober kan boken köpas i webshopen

 

Jag som har skrivit boken heter Anton Skoglund och är 18 år gammal. Jag föddes i Johannesburg i Sydafrika och kom till Sverige när jag bara var några månader gammal. Jag har två yngre systrar, tre katter och en hund. Min favoritmat är pizza och mina intressen är att spela TV- och dataspel, NärCon (spel- och cosplayfestivaler) och att spela teater.

 

Jag har alltid tyckt det varit kul att skriva och skapa egna världar och karaktärer och jag har velat bli författare ända sedan jag gick i lågstadiet. Jag brukade skriva mycket på rasterna, korta berättelser som jag sedan visade för mina lärare och klasskompisar.

 

Slutet av lågstadiet och mellanstadiet var en väldigt tuff period för mig, då jag blev mobbad av både klass-kompisar och av äldre ungdomar på skolan. Ibland gick jag och sa till lärarna, men det kändes inte som att de trodde på mig. Det slutade med att jag vägrade gå till skolan och stannade hemma istället.

 

Eftersom jag gillade att skriva så mycket, så kunde det få mig att må lite bättre och jag kunde glömma bort det som hände i skolan. Jag skapade världar och positiva karaktärer i mina berättelser, som gav mig kraft att fortsätta kämpa.

 

Sedan jag var liten har jag också kämpat med min sällsynta sjukdom PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuro-psychiatric Disorders Associated with Streptococcal infections). Det började med att jag fick halsfluss när jag var 4 år, som aldrig gick ur kroppen. Streptokockerna stannade kvar i mig och bildade en autoimmun sjukdom som påverkar min hjärna. Man kan få många olika symptom, beroende på hur länge man har sjukdomen innan den upptäcks. Några exempel är enorm trötthet, minnes- och matematiksvårigheter, motoriska problem, tics, tvångs-tankar, ångest, depressioner, hallucinationer, psykoser och många, många andra symptom. Jag fick veta att jag hade denna sjukdom när jag var 13 år och då hade jag redan haft den i nästan 10 år.

 

Jag hoppas att du kommer att gilla den här boken, som blir min första långa berättelse. Den handlar om att kunna ta sig igenom svårigheter och att det finns människor som kan stötta en om man har problem.

 

Scribo Förlag

Anna-Lena Kilborn Arvérus

Flunsåsliden 22

418 71 Göteborg

tel 070-391 45 20

www.scriboforlag.nu

info@scriboforlag.nu

Scribo Förlag är en del av

Puzzelbiten

Ekonomikonsult

org nr 650810-5043


I Puzzelbiten ingår även

FUNKY Training

Redskap för funktionell träning